2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Nemokama antivirusinė, kaip sūris pelėkautuose?

Internetas yra viena iš vietų, kur žmonės tikisi gauti viską nemokamai. Mes įpratę, kad elektroninis paštas, naujienos, net labai naudingos kompiuterinės programos internete yra nemokamos. Žmonėms kyla klausimai: „ar tai nėra sūris pelėkautuose?“, „kodėl internete tiek daug nemokamų dalykų?“. Šiame straipsnyje atsakysime į visus jums kylančius klausimus, nagrinėdami vieną sritį – tai nemokamos antivirusinės programos.

Jei savo darbą atliekate kompiuterio pagalba, tikrai nors kartą esate susiduręs su kompiuteriniais virusais. Tikiu, kad ne vienam iš mūsų teko patirti jų sukeliamus nepatogumus, gal net prarasti naudingą informaciją. Tiesa, jei net neteko pačiam su tuo susidurti, tikrai girdėjote pasakojimų ir jų išgąsdintas nusprendėte susirasti būdų, kaip apsaugoti savo informaciją. Pirma į galvą šaunanti idėja – nemokama antivirusinė programa. Taigi, tik suradę ir įžengę į vienos iš kompanijų siūlančių nemokamas antivirusines programas svetainių galime suprasti, kokia iš to jiems nauda.

Norėdami atsisiųsti nemokamą antivirusinę programą turėsite užsiregistruoti ir sutikti su vartojimo sąlygomis. Žinoma, retas skaito ilgas paklodes apie naudojimosi sąlygas. Taigi, praleidžiate galimybę paskaityti apie jūsų duomenų naudojimą tiesioginės rinkodaros tikslais, apie duomenų rinkimą ir pan. Tiesa, visa tai šiandien yra normalu. Šie duomenys yra panaudojimi tiek sudarant rinkodaros strategijas, tiek siekiant surinkti informaciją apie naujausius kompiuterinius virusus. Geras antivirusines programas siūlančios kompanijos turi stebėti situaciją internete.

Antroji priežastis, kodėl internete platinamos nemokamos antivirusinės – rinkoje neįsitvirtunusios kompanijos bando pasiimti rinkos dalį. Greičiausiai jau pastebėjote, kad nemokamai jūs gaunate tik pačias būtiniausias funkcijas. Visas kitas tik susimokėje už kitą tos pačios kompanijos produktą.

 Galiausiai, kompanija atranda naujų klientų. Jei nemokama antivirusinė programa jums patikimai veikia ir esate patenkintas produktu, tikriausiai prireikus įsigysite ir mokamą versiją. Tuotarpu jei jums reikia antivirusinės darbe ar jūsų prašo rekomenduoti antivirusinę programą, jūs rekomenduosite tą produktą, kurį dabar naudojate arba neseniai esatę išbandęs. Taip pat renkantis nemokamą antvirusinę turite pasverti, kokia yra jūsų duomenų saugumo kaina. Kompiuterius, kuriuose saugoma itin svarbi infomaciją reikia apsaugoti pasitelkiant patikimus saugumo specialistus, o ne tik programas.

1 komentaras:

  1. Net neįsivaizdavau, kad nemokamos antivirusinės programos šitaip piknaudžiauja žmonėmis. Dėkoju už informaciją.

    AtsakytiPanaikinti