2011 m. birželio 1 d., trečiadienis

Sėdžiu tualete, viską matau

Kažkada Telebimbam vaikai dainavo, kad labai geras daiktas yra televizorius: “Vos tiktai nubudus / Aš galiu išvysti jus / Pasaulio vaikai, / Pasaulio vaikai”. Dabar televizoriaus nereikia - viską matau ir be jo. Užtenka socialinio tinklalapio “Facebook”, kad žinotum VISKĄ.
Mes dabar greitai sužinome, kas ką veikia, ką mėgsta ir ko nekenčia. Su kuo draugauja, kieno vakarėlyje buvo. “Facebook” skundžiamės sunkiu darbu, nespėjamomis atlikti užduotimis. Čia pat giriamės naujais pirkiniais, įspūdžiais. Viskas atvira, vieša. Prieinama.
Pastebėjote, atsirado nauja mada pranešti visiems, kur esi šią akimirką? “Justas just checked-in Darbas”, “Mari is at Kavinė”, o “Paulius is at Namai”. Visi gudrumai - šie žmonės naudoja funkciją “Facebook Places” arba “Foursquare”. Kam to reikia? Hmm… geras klausimas.
Visų pirma tai yra žaidimas. Heh, tikriausiai viskas, kas vyksta socialiniuose tinklalapiuose, turėtų būti žaidimas - bet ten tiek daug realybės… Galvoju, kad žmonės priešinasi viskam, kas pažeidžia jų asmeninę erdvę - niekas nenori, kad kažkas klausytųsi jo pokalbių, tikrintų jo el.paštą ar matytų viską, ką jis veikia prie kompiuterio. Bet kai kuriuos dalykus - kaip “Facebook Places” - naudojame patys, ir… esame visiems matomi. Visi žino, kur aš dabar: gal vėluoju į darbą, gal dalyvauju verlo pietuose kokiame nors restorane ar… darbo metu užsukau į namus pasiimti telefono kroviklio.
Kaip ant delno. Kaip per televizorių. Ir svarbiausia - savo noru. Ne, ne, nieko nesakau - žaiskite :) Bet pagalvokite, ar tikrai norite būti matomi tiems keliems šimtams, o neretai tūkstančiams, žmonių, kuriuos jūs vadinate draugais.
Žaiskite atsargiai :) Ir nepamirškite prieš žaisdami pasirūpinti nemokama antivirusine programa.


Šaltinis: nod.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą